Оваа страница била преведена со Google преведувач. Ако ова е вашиот мајчин јазик - Ве молиме одвојте време за да се поправи неточни податоци: Предложете подобар превод

Logo

support@furnituresoft-software.com
support@mebelsoft.com


Програма "Mini-Furniture"

MiniFurniture програмата е наменет да обезбеди спецификации на авионот делови од AutoCAD и го испрати на спецификациите на програмата за сечење (2D-место, Сечење, Машински Кузнецов, Astra-сечење, итн.) Погледни Демо филмот Поддржува работа со AutoCAD верзија 2000i или повисока.

За програмата, мора прво да дизајн во AutoCAD три димензионален модел на производот (мебел), составена од цврсти елементи. (Обично сите производители на мебел, за дизајн на мебел во AutoCAD користење на солидна држава елементи). Мебел модел изгледа како што е прикажано на сликата.

Сликата го покажува еден пример за модели на мебел се креирани со AutoCAD

Кога модел мебел е подготвена, можете директно да ја стартувате програмата се "MiniFurniture".

Сликата ја покажува листата генерирана делови од програмата за дизајн на мебел - MiniFurniture

За да добиете листа на предмети што треба да создаде ред (ако оваа е нова цел) и да се создаде нов производ во оваа цел. Потоа во менито "податоци", потоа кликнете на "УВОЗ од AutoCAD". Потоа, во главниот прозорец прикажува список на детали од кои се прави мебел.

Во процесот на формирање на листата на предмети може да (ако сакате корисник) да одредите што завршува на работ детали се опфатени, материјалот од кој предметот е направен, во насока на текстура. Текстура насока, можете да изберете, или пак можат да го користат за автоматска распределба на текстура. Со автоматската распределба на текстура:
-за вертикални модули - Избери насока на врвот на дното;
-за хоризонтални компоненти - Избери насока на лево-десно;

Во програмата за инсталирање MiniFurniture може да се постави филтер, кој нема да помине во листата на податоци:
-мали детали (како што се рачки на вратите и други украси);
-детали за одредена дебелина (на пр 28мм postforming или 4 и 5 мм стакло).
-делови кои имаат дебелина помала од X и Y. повеќе

Филтер параметри може да се постави во Нагодувања.

Сликата ја покажува прозорец MiniFurniture

Листа делови, создадена од страна на програмата MiniFurniture, можете да ги изменувате, разгледувате статистика на материјали и на работ на цел или производ. Да се избегне забуна во делот броеви, на програмата дозволува привремено да MiniFurniture нагласи детали со одреден број на црвена боја во AutoCAD.

Програмата предвидува MiniFurniture тим: Цртеж волшебникот, и го стави на листата на цртање во менито на податоци, да се формираат цртеж на производот на кој број на делови средена и пејст делови листа. По извршување на овие команди се добива цртеж на мебел кој изгледа вака:

Сликата ја покажува собранието цртеж на производи создадени од страна на програмата MiniFurniture

Демо верзија е достапен за бесплатно превземање тука.

Оваа страница била преведена со Google преведувач. Ако ова е вашиот мајчин јазик - Ве молиме одвојте време за да се поправи неточни податоци: Предложете подобар превод